Folytatódik a városrehabilitációs program – Bácskai János: szemléletváltásnak köszönhető a győzelem

A Ferencvárosban végrehajtott szemléletváltással magyarázta győzelmét az MTI érdeklődésére Bácskai János, akit a Fidesz-KDNP színeiben újra megválasztottak Ferencváros polgármesterévé vasárnap.

A polgármester hétfőn az MTI-nek elmondta: Gegesy Ferenc, aki korábban 20 évig volt a városrész polgármestere, minden forrást a városrehabilitációra fordított, ám a Fidesz meghirdette „a gondoskodó Ferencváros” és „a szociális városrehabilitáció” programját. Ennek köszönhető, hogy soha nem látott győzelmet arattak, vagyis 12 egyéni körzetből 10-ben az első helyen végeztek – tette hozzá.

Kifejtette: a szociális városrehabilitáció azt jelenti, hogy az épületek és a közterek megújításán túl fokozott figyelmet fordítanak a idősügyi és roma integrációs programjuk megvalósítására, az egészségügy fejlesztésére, illetve támogatják a tömegsportot és az utánpótlásnevelést is; mindemellett ingyenes kulturális programokat is rendeznek. Ezt kívánják folytatni és kiteljesíteni a következő időszakban is – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy folytatni kívánják a szűken vett városrehabilitációs programot, ugyanis ma is 71 olyan társasház található a kerületben, amelyben komfort nélküli lakások vannak.

A Fidesz-KDNP jelöltje 44,5 százalékos eredményt ért el, a második helyen Gegesy Ferenc, az Együtt-PM jelöltje végzett a szavazatok 43,14 százalékával.

Forrás: mti.hu