Tasnádi László: a polgárőrség nélkül nincs közbiztonság

A polgárőrség nélkül nincs közbiztonság Magyarországon – hangoztatta a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) október 23-i díszünnepségén, pénteken Budapesten.

Tasnádi László kifejtette: a polgárőrök áldozatkész, szakszerű és önkéntes munkájukkal hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához és kiegészítik a rendőrség tevékenységét.

Elmondta: az a cél, hogy az ország valamennyi településén működjön polgárőr egyesület vagy csoport, hiszen leginkább a helyben élők ismerik az adott település problémáit.

A kormányzat továbbra is számít a polgárőrök munkájára, és a lehetőségekhez mérten anyagi és technikai segítséget nyújt a polgárőr egyesületek és csoportok tevékenységéhez – tette hozzá a politikus.

Dr. Hegedűs György, a Budapest és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége általános elnökhelyettese

Dr. Hegedűs György, a Budapest és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége általános elnökhelyettese (első sor J1)

Az ünnepségen Tasnádi László, Takács Tibor rendőr vezérőrnagy, országos főkapitány-helyettes és Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke elismeréseket, kitüntetéseket nyújtott át a kiemelkedő munkát végzőpolgárőröknek.

Ezután Túrós András, az OPSZ elnöke adta át az „Év Polgárőre”, az „Év Polgárőr Egyesülete”, az „Év Polgárőr Pedagógusa” díjakat, a „Polgárőrség Sajtódíja” kitüntetést és a Kopácsi Sándorról elnevezett polgárőr díjat. Ez utóbbit Bakondi Györgynek, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének, Ruzsonyi Péternek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészeti dékánjának, Szarka Zsoltnak, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának, Töreki Sándornak, Veszprém megye rendőr-főkapitányának és Takács Tibornak ítélte az OPSZ vezetése.

Az Országos Polgárőr Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sikeres együttműködésének elismeréséül Vági Márton, az MLSZ főtitkára a „Polgárőr a Labdarúgás Biztonságáért” és a „Polgárőr Egyesület a Labdarúgás Biztonságáért” elismeréseket adta át.

Forrás: mti.hu fotók: radiop.hu