Liget Budapest – Újabb ötletpályázatot írtak ki a miLigetünk programsorozatban

A Városliget-környéki kerületekben található társasházak udvarainak és homlokzatának zöldebbé tétele a célja a Liget Budapest Projekt új pályázatának, amelyre a VI., VII. és XIV. kerületek társasházai jelentkezhetnek 2015. február 1-ig.

A Liget Budapest Projekt a park és környezete megújulását, illetve zöldítését célzó miLigetünk programsorozat részeként hirdeti meg a Zöld a Ligeten túl című pályázatot, amelyen két kategóriában, a belső udvar, illetve a homlokzat zöldítési terveivel indulhatnak a társasházak. Mindkét kategória legjobb tervét pénzbeli támogatással díjazzák – közölte a Városliget Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A Zöld a Ligeten túl már a harmadik pályázat a miLigetünk programsorozatban: idén tavasszal a környék iskolásai számára írtak ki padtervpályázatot, ennek köszönhetően a nyáron 53 egyedi tervezésű padfelújítás valósult meg a Ligetben. Augusztus végén a Liget Budapest Projekt a Színes Város csoporttal közösen hirdetett kreatív ötletpályázatot a használaton kívüli betonfalak megújítására. Az augusztus 14-ig beérkezett pályamunkák közül szakmai zsűri választotta ki a nyertes pályaműveket, amelyek már láthatóak az Olof Palme Ház mögötti területen.

A Városliget teljes megújulását célzó Liget Budapest Projekt keretében a Városliget Zrt. az új múzeumépületek és a park zöldfelületének megújítása és bővítése mellett fontosnak tartja, hogy a Városliget-környéki kerületek is zöldebbé váljanak a fejlesztések alatt.

Forrás: mti.hu