Márkás francia parfümmel támadnak a csalók Újpalotán is

Házaló ügynökök árulnak a panelekben és társasházakban állítólagos márkás, francia parfümöt, ami elmondásuk szerint bevezetés előtt áll a magyar drogériákban. Ilyen ügynökök jelentek meg Újpalotán, a vásárcsarnok környékén is.

Újpalotai olvasónk írta meg, hogy őt is megtalálták a parfüm ügynökök. „Becsengetés után a gyanútlanul ajtót nyitó lakóknak arról beszélnek, mennyire megéri a prémium minőségű illatszert tőlük megvenni. Elsőként azzal keltenek jó benyomást, hogy elmesélik, egyetemistaként piackutatást végeznek, majd megkérdezik, mennyire vagyunk jól értesültek a reklámok kapcsán. Ezután rázendítenek arra, hogy a francia származású Magnificora új parfümöket dobott a piacra, amelyeket külföldön 45 ezer forintnak megfelelő összegért lehet megvásárolni, itthon a drogériákban hamarosan ehhez képest mindössze 15 ezer forintért juthatunk majd hozzá a 30 ml-es kiszereléshez.

Arról természetesen szó sem esik, hogy pontosan mely drogériákról van szó, vagyis nem derül ki sem az, kinek végzik a piackutatást, sem az, hogy hol fogják majd értékesíteni a termékeket.

Demonstrációként bemutatnak három illatot: két nőit és egy férfit, és kapásból fel is sorolják, ki mindenkinek lennének ezek fantasztikus ajándékok. És itt jön a lényeg: miután néhány bókkal kedveskednek az ajtóban álló potenciális vásárlónak – „végre egy kedves mosoly” –, közlik, hogy olyan szerencsés helyzetben van, hogy most még jutányosabb áron hozzájuthat a termékekhez! Ehhez nem kell mást tennie, mint felsorolni két francia nevezetességet. Ezt követően már jön is az ajánlat: most mindhárom parfüm 55 ml-es változatát megkaphatja a kedves vevő mindössze 16.000 forintért.

Ha ennyire nincs szüksége, akkor az egyiket hatezerért, ami még mindig nagyon jutányos, állítják ők, hiszen a 30 ml-es bolti ára majd 15.000 lesz. Hogy mások ezt milyen jutányosnak találták, tízezresekkel teletömött pénztárca felmutatásával bizonyítják be” – írja a csalókról a pécsi újság.

Ha ilyen ügynökökkel találkoztok, ne dőljetek be nekik!

Forrás: 15.kerulet.ittlakunk.hu