Újabb halálos áldozata van a székesfehérvári lakástűznek, ketten vesztették életüket + VIDEÓ

Újabb halálos áldozata van a székesfehérvári lakástűznek, ketten vesztették életüket – közölte a katasztrófavédelem vasárnap hajnalban az MTI-vel.

A szedreskerti lakónegyedben összesen tíz embert menekítettek ki az emeletes épületből, heten megsérültek, köztük egy gyerek.

A mentők két embert próbáltak újraéleszteni a helyszínen, ám mindkettő meghalt. A katasztrófavédelem reggeli tájékoztatása szerint az öt kórházba vitt ember közül háromnál igazolódott be a füstmérgezés gyanúja, közülük egy könnyebben meg is égett. A két másik embernél nem állapítottak meg füstmérgezést, így ők elhagyhatják a kórházat.

A tűzben egy második emeleti lakás teljes egészében égett, a vele szembeni lakás ajtaja is lángolt, többet pedig veszélyeztetett a tűz. A katasztrófavédelem reggel azt közölte, hogy a kiégett lakáson kívül lakhatatlanná vált a felette lévő ingatlan, valamint a szomszédos lépcsőház egyik lakása is, amely a közvetlen szomszédja a kiégettnek. A közös falon repedések keletkeztek, ezeket tovább vizsgálják.

A helyszíni felmérés szerint valószínűleg szükség lesz lakosságvédelmi intézkedésre, mivel a lépcsőház közműveit csak hosszabb idő után lehet majd visszakapcsolni. Melegedőhelyként a közeli Széchenyi Kollégiumot nyitják ki az arra igényt tartóknak – közölték.

 

Forrás: mti.hu / videó: tv2.hu