Több mint ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz a vihar miatt

A viharos időjárás miatt több mint ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz péntek délig.

Az Aegon Magyarországhoz csütörtök estig több mint 400 meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett, amelyek nagy része (376) viharkár. A károsodás becsült összege megközelíti a 33 millió forintot, az átlagos kárérték meghaladja a 80 ezer forintot.

A legtöbb bejelentés Budapestről érkezett, ezt követi Nyíregyháza, Debrecen és Pécs.

Az előrejelzések szerint az ünnepek során a szél továbbra is erős marad, vasárnap többfelé megerősödik, hétfőn viharossá fokozódik – írták.

Tűzoltó és rendőr dolgozik 2015. április 3-án a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol a viharos erejű szél miatt leomlott egy tűzfal. A fal egy három-négy méteres szakaszon omlott le, a törmelék mintegy 20 négyzetméternyi területen szóródott szét a járdán, senki sem sérült meg, ám három-négy autó megrongálódott. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Generali Biztosítóhoz mintegy 930 kárbejelentés érkezett. Ezek túlnyomó többsége szélkár, de villámcsapás, felhőszakadás és jégverés miatt is tettek bejelentést.

A károk becsült értéke összesen 80 millió forintra tehető. A legtöbb bejelentés szintén Budapestről érkezett, de Pécs és Debrecen térségéből is magas számban keresték meg társaságunkat.

Az Allianz Hungária Zrt.-hez idén eddig 3000 viharos időjárással összefüggő kárbejelentés érkezett, csaknem 130 millió forint értékben. Ebből csak áprilisban 275 kárt jelentettek, melynek várható értéke 17 millió forint lesz. Az átlagos kárérték az év egészét tekintve közel 50 ezer forint.

A héten bekövetkezett károk területi elhelyezkedését tekintve a legtöbb bejelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett. Viszonylag kevés kárbejelentés volt idáig az ország dél-nyugati feléből, Somogy, Tolna és Zala megyékből – közölte az Allianz.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz 952 bejelentés érkezett a viharokkal kapcsolatban, a becsült kárösszeg 60 millió forint, így egy kárra valamivel több, mint 60 ezer forint jut. A legtöbb bejelentés Pécsről, Nyíregyházáról és Debrecenből érkezett.

Az eddigi tapasztalatok alapján a káreseményeket követő napokban további bejelentések várhatóak, így a mostani számok még nőhetnek. Az előrejelzések szerint a viharos idő folytatódik a hétvégén is.

Forrás: hirado.hu