Közönségdíjat nyert a tűzfalra festett Csodaszarvas + VIDEÓ

Idén is volt Színes Város Fesztivál, amelynek keretében magyar és külföldi művészek jóvoltából összesen 13 színes falfestmény készült június és november között a fővárosban. A BAH-csomópont felüljárójától kezdve a Kazinczy utca tűzfalain át a Népliget felüljárójáig rengeteg komor betonfelület kapott új, színes külsőt. A tizenhárom nagyvárosi festményre négy napon keresztül lehetett szavazni itt nálunk, az Indexen.

Válassza ki a kedvenc tűzfalát idén is az Indexen!

13 színes falfestmény készült a Színes Város jóvoltából, főleg a hungarikumokra koncentráltak.Tovább

A győztes BreakOne, alias Mesterházy Károly Csodaszarvasa lett a Régiposta utcában. A művész a turizmus témában direkt nem matyóhímzést, gulyáslevest vagy más tipikus magyar témát akart megfesteni a belvárosi tűzfalra.

A Csodaszarvas végül 30 nap alatt készült el, élénk színeivel még a Duna túlpartjáról is látszik. Íme egy videó arról, hogyan készült:

BreakOne közönségdíja egy jövő évi moszkvai utazás, és a közös alkotás öröme egy orosz művésszel. Mesterházy ráadásul duplázott idén: tavaly is ő lett ugyanis a közönségdíjas a fecskés tűzfalképével.

Közönségdíjasok a tűzfalra festett fecskék

Színes Város Budapest Fesztivál nagydíját pedig a Kertész utcai Vidék vagy város? graffiti nyerte el. Tovább

Oké, de ki ez a Mesterházy Károly?

BreakOne 16 évesen kezdte a graffitis karrierjét, az érettségi évében még a Budai Rajziskolába is beiratkozott. Harmadszorra vették fel a MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervező grafika szakára, ahol 3 évvel ezelőtt diplomázott. Az egyetem alatt Erasmus ösztöndíjjal ment ki Portugáliába, és az ország annyira megtetszett neki, hogy utána két évig ott élt. Legfontosabb mentorának Pálfi György grafikust, egyetemi oktatót tartja, aki jelentős szerepet játszott művészeti fejlődésében. (forrás: Szinesvaros.hu)

Forrás: index.hu