A fővárosban megdőlt a napi hidegrekord

A fővárosban megdőlt a napi hidegrekord csütörtökön, kora reggel a János-hegyen mínusz 0,7 Celsius-fokot mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Azt írták: az ország felett átvonult erős hidegfront mögött csütörtökre virradóra kiemelten a Nyugat- és az Észak-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegységben nagyobb területen 0 fok alá süllyedt a hőmérséklet. A fővárosban is több helyen fagyott. Mostanáig az április 28-i budapesti minimumhőmérsékleti rekord mínusz 0,6 fok volt, ezt 1984-ben Pestszentlőrincen mérték. Most kora reggel a János-hegyen ennél egytized fokkal volt hidegebb.

A meteorológiai szolgálat kitért arra, hogy csütörtökön az ország felett melegfront vonul át. Ennek hatására dél, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, délen és keleten többfelé valószínű csapadék. Északnyugaton azonban már éjszaka csökken a felhőzet, és ott ismét lehet gyenge fagy.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a hőmérséklet délután általában 14 és 18 fok között alakul, de a Fertő tó környékén hűvösebb lesz. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: mti.hu