Sorra gyulladnak ki a panelházak

Délután negyed három és háromnegyed három között három paneltűzről számolt be a katasztrófavédelem.

14:17

Teljes terjedelmében égett egy ötödik emeleti konyha Budapest IV. kerületében, a káposztásmegyeri Óceánárok utca egyik tízemeletes panelházában. Nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók, akik rövid időn belül eloltották a lángokat. A tűzzel érintett lépcsőházból minden lakót kimenekítettek az utcára. A tűzoltók átszellőztették és átvizsgálták a lépcsőházat. Két embert füstmérgezés gyanújával vizsgáltak a mentők.

14:21

Tűz ütött ki egy tízemeletes panel szemétledobójában a X. kerületben, a Gőzmozdony utcában. Nagy erőkkel érkeztek ki ide is a hivatásos tűzoltók, hamar eloltották a tüzet. Itt senkinek nem kellett elhagynia otthonát, és senki nem sérült meg.

14:45

Ezt a tüzet szerkesztőségből is láttuk: teljes terjedelmében lángolt egy tízemeletes panelház egyik ötödik emeleti lakása a III. kerületben, a Szentendrei út Árpád híd felé vezető oldalán. A tűzoltók két irányból oltottak: a lépcsőház felől és az utcafrontról, egy létrás járműről. Fél óra után sikerült eloltani a tüzet. A lépcsőházban lakó összes embert az utcára menekítették. Senki nem sérült meg.

Forrás: index.hu