Robbanás történt, majd tűz ütött ki egy kecskeméti társasházban

Robbanás történt, majd tűz ütött ki egy kecskeméti társasház egyik lakásában hétfő délelőtt, négyen megsérültek, egyiküket mentőhelikopter vitte kórházba – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kovács Andrea elmondta: a tűz a kecskeméti Pákozdi utca egyik ötszintes épületének második emeletén ütött ki, a tűzoltók eloltották. Jelenleg hőkamerával vizsgálják át a társasházat.

Annak a lakásnak lakója, ahol tűz ütött ki, égési sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter vitte kórházba. A társasház mintegy harminc lakóját kikísérték, közülük hármat füstmérgezés gyanújával a mentők látták el.

Kecskemét, 2017. május 1. Tûzoltók dolgoznak egy kecskeméti társasháznál a Pákozdi csata utcában, ahol robbanás történt, majd tûz ütött ki az egyik lakásban 2017. május 1-jén. A második emeleti lakás lakója égési sérüléseket szenvedett, mentõhelikopter vitte kórházba. Az ötemeletes társasház mintegy harminc lakóját kikísérték, közülük hármat füstmérgezés gyanújával a mentõk látták el. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A lakók egy része rokonokhoz ment. A többieket az oltási munkák és vizsgálatok idejére a közeli iskolában helyezik el.     A robbanás és a tűz okát vizsgálják.

Forrás: mti.hu