Otthon maradt a fűtés nélküli szombathelyi társasház lakóinak többsége

Otthon vészeli át a következő éjszakát és valószínűleg a következő napokat is a gázszivárgás miatt hétfő délután fűtés nélkül maradt szombathelyi társasház lakóinak többsége – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel kedden.

    Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a tizenkilenc lakó közül öten átmenetileg a rokonaikhoz költöztek, tizennégyen azonban a lakásukban maradtak. Ők a fűtést villanyradiátorokkal oldják meg, szükség esetén a katasztrófavédelem olajradiátorokat biztosít a számukra.
    A szóvivő hozzátette: a szombathelyi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai kedden többször is helyszíni szemlét tartottak a 12 lakásos társasházban, szerdára pedig lakógyűlést hívtak össze, amelyen részt vesznek majd a gázszolgáltató szakemberei is.
    Előzetes információk szerint a javítási munkálatokat várhatóan csütörtök reggel kezdhetik meg a szakemberek, és vélhetően a hétvégére be is fejezik a hiba kijavítását – írta Balogh Nikoletta.
    A katasztrófavédelem hétfőn a Facebook-oldalán közölte, hogy gázszivárgás miatt átmenetileg elzárták a gázt egy szombathelyi társasházban. A szivárgást a Szent Flórián úton lévő ház pincéjében észlelték.