Folytatódik a társasházi kameraprogram Zuglóban

Újra meghirdeti a társasházi kameraprogramot a zuglói önkormányzat – tájékoztatta Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP), a kerület alpolgármestere szerdán az MTI-t.

A közbiztonságért felelős alpolgármester kifejtette: az Otthonunk biztonságáért elnevezésű program lényege, hogy a XIV. kerületi lakosok biztonsági kamerát kapnak lépcsőházuk bejáratához, így erősítve azok biztonságát és az ott élők biztonságérzetét. A videorendszer kiépítését az önkormányzat térítésmentesen biztosítja, a műszaki távfelügyeletet pedig kedvezményes áron üzemeltetik.

Rozgonyi Zoltán elmondta, hogy a kameratelepítési akciót a kerület közterületein folyamatosan gyarapodó térfigyelő kamerák bűnmegelőzésre gyakorolt pozitív hatása ösztönözte. A programba eddig 52 társasház kapcsolódott be Zuglóban, pályázni a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél lehet – ismertette.

Kitért arra is: az önkormányzat hétvégén elindította a Százan Zuglóért elnevezésű közbiztonsági programot, csak az idén 110 millió forinttal támogatták a kerületi rendőrséget, a közbiztonságra pedig évente félmilliárd forintot költenek.

 

Forrás: mti.hu