Közös Képviselők Klubja a MAKKE részévételével – Kilencedik alkalommal üléseztek a társasházak megbízottai + FOTÓK

Jogi kérdésekről, többek közt a birtokvédelmi eljárás változásairól, a számvitel rendjének betartásáról szerezhettek értékes információkat a megjelentek a március 31-én megtartott Közös Képviselők Klubján. Az eseményen részt vett Kállay Gáborné alpolgármester asszony is.

A rendezvény háziasszonya, Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő a napirendek előtt tájékoztatta a megjelent közös képviselőket és számvizsgáló bizottsági elnököket a Ferencváros Önkormányzata által meghirdetett, a többlakásos lakóépületek belső-, zárt rendszerű, elektronikus megfigyelő rendszer kiépítéséről szóló pályázatról.

A pályázati kiírás itt megtekinthető

A képviselő asszony kiemelte, Ferencváros Önkormányzata elkötelezett a közrend és közbiztonság fenntartása mellett, ezt szolgálja a közterületi kamerarendszer megduplázása is, és beszámolt arról is, hogy a közeljövőben újabb 29 kamera kerül kihelyezésre, melyet a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert el az önkormányzat.

A részletekről Rimovszki Tamás, a Ferencvárosi Közterület-felügyelet igazgatója számolt be, felajánlva a lehetőséget, hogy a szakemberek meghívás esetén részt vesznek a társasházi közgyűléseken a lakók pontos tájékoztatása érdekében. Rimovszki Tamás kérdésre válaszolva elmondta, hogy a jelenlegi rendszer nem alkalmazható a MÁV-Aszódi Lakótelep sorházas részén a terület adottságai miatt, ráadásul a lakók által fizetett fenntartási összeg is aránytalanul magas lenne, de a megoldáson folyamatosan dolgoznak.

Napirend szerint elsőként dr. Kasza Mónika, a Hatósági Iroda vezetője tartott előadást, melynek témája a birtokvédelem új szabályai volt a 2014. elején hatályba lépett új PTK. vonatkozásában. Külön kitért a jegyző jogkörének változására az eljárások során, valamint a benyújtott kérelmek megszigorított formai és tartalmi követelményeire.

Ezt követően dr. Vágó Attila prezentációja következett büntetőjogi kérdésekben. A Magyar Közös Képviselők Egyesületének jogi szakértője részletesen kitért azokra a sarkalatos ügyintézési kötelezettségekre, amikkel elkerülhető, hogy a társasházak közös képviseletével megbízott személy – akár jóhiszeműen is – megsértse a törvényi előírásokat. Ugyancsak kimerítő tájékoztatást kaptak a jelenlévők, mi a teendő, ha jogtalanságot tapasztalnak, illetve miként kell együttműködni a hatóságokkal eljárás esetén.

A közös képviselők az ülés közben kézhez kaptak egy tájékoztatót a liftek karbantartási kötelezettségével kapcsolatban, majd a közös képviselők által feltett kérdésekre a jelenlevő előadók és vendégek adtak választ.

Forrás: makke.hu